Denne side har begrænset understøttelse af din browser. Vi anbefaler, at du skifter til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Fri fragt over kr. 399 og fri retur. ⭐⭐⭐⭐⭐ på Trustpilot

Test af cykeltøj fra uafhængige medier

AOC tester cykeltøj fra ES16

AF JEPPE TOLBØLL / FOTO: UGGI KALDAN/ALTOMCYKLING.DK

 Historien bag  ES16

ES16 er det dansk cykeltøjsmærke der er stiftet  i 2016. Tøjet er produceret i europa på de bedste fabrikker. Alle fabrikker er nøje udvalgt og testet. Hos ES16 lægger stor vægt på kvalitet og fabrikker der overholder de skarpeste krav til miljøet.

 “Jeg har brugt et par år på at finde de helt rigtige leverandører, så vi i 2018 har den kvalitet jeg selv ønsker af teamtøj, til en fair pris og pålidelig leveringstid”

– udtaler indehaveren af ES16

 ES16 laver cykeltøj til cykelklubber, foreninger, professionelle teams, cykelnetværk, cykelløb, firmaer eller andre grupper, der holder af at cykle, men sælger naturligvis også deres tøj i løssalg på hjemmesiden.

 På nuværende tidspunkt er der 4 ugers leveringstid, fra design er endeligt godkendt, men leveringstiden kan naturligvis ændre sig, når vi nærmer os højsæsonen i foråret.

ES16 Elite Bib-shorts

Jeg har cyklet godt og vel 400 kilometer med ES16-bibsene, og jeg har ikke lagt mærke til at puden overhovedet. Det er virkelig positivt. På den allerførste tur kunne jeg godt mærke det var en helt ny pude, den var lidt “mærkelig” at sidde på, men efter at jeg havde haft bibsene i vaskemaskinen én gang, så var de rigtig gode. Generelt er det altid en god idé ikke at køre langt i en par bibs der ikke er blevet vasket.

Bibsene bestod også indendørstesten, hvor man som regel sidder lidt mere statist end ude på landevejen. To timer på hjemmetræneren foran Zwift var ingen udfordring!

De er lavet i klassisk lycra, med god elastisk kapacitet, og jeg er jo ikke den mindste rytter, så det er også rart at bibs skåret efter en skandinavisk bagdel, og ikke en smal italiener model. Jeg prøvede en størrelse XL, som passede perfekt til mig og mine lidt over 90kg.

 ES16 Elite bibs har en virkelig lækker afslutning på benene, som jeg personligt virkelig godt kan li. Elastikken slutter tæt til om låret, uden at blive ubehagelig og lave mærker.

Efter 5 vaske er der stadig masser af “spænding” i elastikken, så det tegner godt for langstidsholdbarheden.

Overordnet set er det et par rigtig lækre bibshorts, som jeg sagtens kunne forestille mig at køre en hel sæson i.

 ES16 Elite Jersey

Jeg er vild med trøjen. Det hjælper selvfølgelig at farverne på test-trøjen, tiltaler mig rigtig meget, men derudover så sidder den tæt til, på de rigtige steder, sådan kan jeg godt kan lide mine trøjer. Der skal ikke være noget der flagrer jo, for tænkt hvis man mistede fart på grund af det! ;)

 Dog var der én ting der drillede mig. Trøjen sluttede meget tæt i halsen da jeg prøvede den direkte ud af posen. Så min umiddelbare tanke var, at det altså var en dealbreaker, i hvert fald for mit vedkommende. Men efter at have vasket trøjen, så sad den perfekt, så jeg burde bare holde mig til mit eget råd. Vask dit cykeltøj inden du kører i det første gang, så får du den bedste oplevelse. 

Det som faktisk kom mest bag på mig, var at her kun var ES16s 2. bedste trøje. Ud over Elite, har de storebroderen Pro, og lillebroreren Active. Thomas kunne dog fortælle at der heller ikke er kæmpe forskel på materialevalget til Elite og Pro, men der er stor forskel på snittet.

 Elite har lækre manchet afslutninger på ærmerne der sidder godt til, og heller ikke virker til at blive løse. Frontmaterialet strækker sig ikke så meget, til gengæld ånder det godt, sidepanelerne er virkelig elastiske, og det giver en rigtig god fitting.

 Der er de klassiske 3 lommer bagpå, med en lille “krog” i den ene af dem, så man kan fæstne f.eks. sin mobil (i cover med hæfte) eller pung, og andre vigtige ting, en meget fin lille detalje.

Til prisen vinder trøjen virkelig mit hjerte! Man skal bare lige vaske den før brug, måske! ;) Jeg har testet en størrelse Large, og den sidder tæt, på den helt rigtige måde.

 ES16 Elite Jacket

Jakken er den beklædninggenstand jeg fik testet allermindst. Under testperioden, simpelthen fordi vejret var så lunt, at jakken var for varmt. Så jeg har nået at teste den 3 gange, og 2 af gangene har jeg måtte lyne den op for ikke at svede ihjel.

Så på den konto kan man i hvert fald sige, at den er længe varm nok til 13-15 grader, men der kører jeg normalt også i kortærmet, med løse ærmer og vindveste. Den ene dag hvor jeg fik lov til at prøve den i sin ret, var der 8-9 grader og en helvedes blæsevejr, og det blev kun til en times rullen.

Men jeg frøs ikke, og den tog altså lige det værste, som jeg forventer af sådan en jakke, som jeg typisk ville bruge i foråret og efteråret, eller hvis sommeren igen skulle blive under de der 10-12 grader.

 Pasformen var rimelig lækker, men jeg ville personligt ikke bruge den i løb, da den ikke sad tæt nok, men jeg tror nu heller ikke den er lavet som race-jacket. Jeg prøvede også her en størrelse Large.

 

Konklusion

Tøjet har overrasket mig positivt, og jeg måtte faktisk skrive til ES16, for at sikre mig, at det blot var Elite-serie jeg havde testen og ikke deres Pro-serie, de havde sendt.

 Man kan købe et komplet klubsæt til 1287 kr, det mener jeg er en meget skarp pris for et sæt rigtigt godt tøj.

Man kan se lidt af ES16 forskellige designs på www.es16.dk hvor man også finder kontaktformular til deres designafdeling som helt sikkert gerne tager en snak med jer, om teamtøj.

 

 

 Test Af ES16 på cykelstart.dk

Danske ES16 er efterhånden godt kendt herhjemme, og nok særligt fordi de på kort tid har fået rigtig mange kunder der bruger dem til team-tøj, både virksomheder og cykelklubber.

ES16 har dog også et ret omfattende sortiment i egne design, alt fra jerseys, bibshorts, jakker og meget andet.

Denne gang har vi haft deres Elite Jersey og Pro Bibshorts til test, Elite er “mellemklasse” og Pro er deres topmodel.

ES16 Elite Jersey

Som nævnt, er Elite-serien ES16’s mellemklasse-serie, men der er dog flere fine detaljer alligevel. Materialet er 100% polyester, hvilket betyder materialet er let, åndbart og tørrer hurtigt når det bliver vådt af sved.

Modellen har gennemgående lynlås, elastiske og laserskårne afslutninger ved ærmerne for en super tæt pasform, samt elastik omkring livet med silikoneprint på indersiden, så man undgår jersey’en kravler op. Ved ærmerne er brugt reflekterende tråd ifm. de flade syninger, en ret smart detalje til at øge synligheden, uden at skulle overplaste jersey’en med reflekser. Langs siderne er mesh-paneler for at optimere åndbarheden

Bagpå jersey’en er 3 klassiske lommer, og vanen tro mangler jeg lidt en lomme der kan lukkes med lynlås. Lommerne har dog en fin størrelse, og rummer fint pumpe, energi og andet man måtte have brug for at have med på farten. Der er ligeledes et par reflekterende detaljer på hver side af jersey’en for øget synlighed.

Jersey’en er testet i str. XS og den størrelse passer rimelig godt til undertegnede på 175 cm. og med en vægt på 65 kg., den sidder ikke skin-tight, men har et behageligt fit. Jersey’en er behagelig at bære og afslutninger ved ærmerne fungerer rigtig fint, samtidig med at silikonebåndet ved livet holder jersey’en på plads så den ikke kravler op. Jersey’en er primært benyttet i godt vejr, altså fra 15 grader og op, og her gør den det glimrende! Der er ikke den store “beskyttelse” i materialet der er forholdsvis tyndt, til gengæld er det nemt at komme af med varmen og få lidt ventilation i jersey’en via panelerne i siden. En enkelt smart lille detalje er at der i den ene ryglomme er hul igennem til indersiden af jersey’en så kan kan trække en ledning til ex. høretelefoner den vej.

ES16 Pro Bibshorts

Pro Bibshortsene er de næst-bedste i ES16’s sortiment, kun overgået af Pro Team bibshortsene. De er udviklet til dem der ønsker høj kvalitet og god komfort, typisk dem der sidder mange timer i sadlen hver uge – og hvor det er knap så afgørende om de koster 300 eller 1000,-, komfort og pasform er langt vigtigere.

Pro Bibshorts er lavet af såkaldt Power Lycra der er super strækbart og med kompression. Syningerne er naturligvis flade for at minimere evt. irritation og overdelen er udført med flade seler der ikke folder og en ryg i mesh for optimal ventilation og åndbarhed – præcis som det skal være.

Afslutningerne ved lårene er brede laserskårne elastikker med silikoneprint indvendigt, det holder dem på plads og forhindre dem i at glide op, samtidig sidder de hele tæt – så man undgår en grim “kant” hvis man har et par bukser på med lange ben. På det ene lår er ES16 logo’et påtrykt, mens der på begge er små reflekser på siderne af benene.

Indvendigt i Pro Bibshorts er deres Zoom X pude, en god pude som er ret fleksibel, men samtidig fast nok til at give god støtte/support på de længere ture. Puden er opdelt i forskellige zoner af varierende tykkelse og min oplevelse er at den fungerer rigtig godt og giver fin støtte til både MTB, gravel og landevej. Puden sidder tæt omkring skridtet, som den bør, hvis man vel at mærke får købt den rette størrelse. Jeg startede ud med en str. M. og her synes jeg ikke rigtig jeg kunne få puden til at sidde til – jeg fik byttet dem til en str. S og det var den helt rette størrelse til mine 65 kg. fordelt på 175 cm., her sidder puden til, præcis som den skal – og bliver der under hele turen.

ES16 Pro Bibshorts er super diskrete, men med fine detaljer såsom flade seler, ryg i mesh og laserskårne afslutninger ved lårene. Hertil kommer en god pude der giver den fornødne støtte uanset om man kører løb, eller er på langtur – der er ikke rigtig noget at udsætte på dem!

Konklusion

ES16 har igen leveret et sæt cykeltøj af høj kvalitet og hvor priserne i orden! 899,- for et par gode bibshorts betaler de fleste gerne – undertegnede inkluderet og her får man et par diskrete bibshorts i en virkelig god kvalitet og med rigtig fin pasform. Jersey’en har også flere gode detaljer, såsom de laserskårne afslutninger ved ærmerne , silikoneprint i livet og gennemgang til kabel indvendigt i jersey’en – lig dertil at man kan få den i nogle designs der skiller sig lidt ud fra mængden.

Samlet set kan jeg kun anbefale sættet, her får man god værdi for pengene og cykeltøj af høj kvalitet for god komfort for ham/hende der godt kan lide længere turer på cyklen hvor der stilles lidt større krav til komforten.

Pris og tilgængelighed

ES16 Elite Jersey: 499,-
ES16 Pro Bibshorts: 899,-

 

Kurv

Tillykke! Du har fået fri fragt Du er 399 kr fra fri fragt!
Ikke flere produkter tilgængelige for køb